Aangepaste kaarten

Custom maps

 

Aangepaste kaarten zijn vaak nodig in combinatie met inzoomen om de juiste informatie weer te geven. Aangepaste kaarten zijn geen kaarten voor algemene doeleinden zoals de Mover (Run your Route). Aangepaste kaarten zijn een manier om gedetailleerde informatie te zien over locaties buiten een run. U kunt de nieuwste aangepaste kaarten gebruiken voor en u kunt oude aangepaste kaarten gebruiken om Garmin-kaarten bij te werken. Wanneer ze zijn gedownload van de MapLution-website van Garmin, zijn de aangepaste kaarten gemarkeerd met Garmin-logo’s, zoals te zien is in de schermafbeelding hieronder. U kunt de GPS-track bewerken (via uw computer) en de aangepaste kaart toevoegen.

bewerken] BaseCamp Bijzonderheden

De volgende secties zijn specifiek voor het Grant mm journaal (Trac).

bewerken] Sporen

Een Trac heeft vele opties voor het beheer van de verzamelde tracks van de buitenactiviteit. De basisvoorziening van Trac is het in- of uitschakelen van Trac en het vastleggen van de lijst met tracks. Er bestaan verschillende subtypes van Trac gebaseerd op het doel ervan. Trac subtypes zijn: Rolling, Single Side, Track State (toestand van het spoor) en Trac Name/Description. Sub-sporen van deze subtypes worden aangeduid als Alleen spoorstatus Tracs, Spoorstatus Tracs 3 Triggers en Spoorstatus Tracs 4 Triggers. Track State Tracs 3 Triggers zijn Trac specifieke Tracs. Je kunt zien dat een Track State Trac 3 Triggers heeft. Wanneer u 3 Triggers selecteert, krijgt u de kaart met beschikbare Tracs en informatie over elk van deze Tracs. Edge Tracs zijn Trac specifieke Trac. U kunt zien dat een Track State Trac een specifieke Trac heeft met de naam Edge Trac 2. Edge Trac 2 tracks kunnen worden geconfigureerd voor adaptief delen van alle of een subset van de Edge Trac navigatiepaden. Om een kaart van de beschikbare Track State Trac subtypes te bekijken, samen met de definitie van elk sub-type, selecteert u de optie Trac aan/uit… in het sub-spoor menu.

bewerken] Baksporen

Bake permissies specificeert Geavanceerd Bij AA-sporen wordt hiermee “Overlay Traces” van alle markers binnen geselecteerde sub-sporen of sub-sporen in-/uitgeschakeld.

[bewerken] Tempo

Een DTraces rol is een andere Trac (nog niet beschikbaar op Garmin Trac). Traces’, hun tijden, begin- en eindtijden kunnen op afstand worden geboekt vanuit een strakke week (zie onderstaand voorbeeld). Zie de Garmin handleiding ‘AdvancedTrace’ voor meer details.

bewerken] Kaart Mapping

Kaarten worden gebruikt om geleide en ongehinderde gezichtspaden in de Trac te maken. Kaarten worden gebruikt om de waypointlijst te verbeteren of er gemakkelijk in te navigeren. Kaarten kunnen ook worden gebruikt om een fietskaart, een trailkaart, een backcountry kaart, of een waterkaart te maken, en een aantal andere toepassingen. Garmin biedt in de meeste versies standaard de mogelijkheid om kaarten te maken. Wanneer u kaarten maakt/bekijkt, neemt u in feite de kaartdatabases op, en schrijft u uw eigen kaarten in het laatste geval. Garmin wordt ook geleverd met de beste kaarten die beschikbaar zijn uit de MapSource database. Klassieke Klimaatzonekaarten zijn beschikbaar in .rda, en hebben ten minste één laag met dunne/sterke plateaus. Nieuwere OpenStreetMap Update kaarten worden aangemaakt in .otf, die minstens 3 lagen kunnen hebben waar beschikbaar. Open topo kaarten kunnen worden aangemaakt in .drf/.dae/.maprc, Geotiff, GIS (.mapgrd) en andere bestandsformaten (afhankelijk van wat de persoon in de kaart wil zien). Verschillende kaartbronnen zijn soms beschikbaar:

Gemakkelijk de beste bron is de uitstekende MapInfo database van Garmin voor $20/jaar of delen van de CD-ROM. Deze bevat vele topokaarten en andere nuttige geo-specifieke informatieformaten. Hier is een voorbeeldkaart gemaakt van een basiskaart gemaakt met MapInfo door te klikken op de link ‘Sample Base Map’ in de MapInfo website. Voorbeeld Kaart Info sample.gz

bewerken] De kaartsoftware

edit] Garmin kaarten zijn:

Gemakkelijk te gebruiken met veel mogelijkheden, waaronder hoogteverschillen van variabele kwaliteit,

Betrouwbaar, GPS nauwkeurig, gesimuleerd, satelliet uitgelijnd, satelliet altijd aan of uit. De satellietinformatie wordt opgeslagen zodat u alleen teruggaat naar de laatst opgeslagen kaartlocatie als u toegangspunten hebt toegevoegd.

Zeer gemakkelijk en snel om voetafdrukken of sporen te vergelijken met andere GPS-sporen om een vergelijking te maken.

De meeste kaarten worden weergegeven als zeshoekige kaarttegels.

Alle kaarten zijn opgemaakt door Google.

U kunt uw eigen kaarten maken en ze als .map-bestanden opslaan in uw GPS. Deze kunnen worden opgeslagen in de map met de waypointlijst of in de GPS-bestanden. custom Maps kan de kaarten ook automatisch synchroniseren met een computer.

LEES MEER :