De geschiedenis van de wereld

Herenkapper Rotterdam

 

 

 

 

 

Doffe ogen, grijzend haar, slordige nagels en verwaarloosde wenkbrauwen worden vaker in verband gebracht met het kappersvak dan met “schoonheidsspecialisten”. Aangezien het kappersvak geassocieerd werd met mannelijkheid, werden de jongens die snorren droegen en zorgvuldiger kapsels kozen, gesocialiseerd om zich zo te voelen. Toen de pulpatradities in de cultuur van het geëmancipeerde Frankrijk werden veroordeeld, werden de dames die vroeger hun benen scheerden als geestelijk ongevormd beschouwd.

Tot het vuil en de melk op waren

De relatie tussen barbiers en shampoos ontstond in de jaren 1600 in een huwelijk tussen zwarten en blanken. De herenkapperszaken in Amerika werden, net als in Engeland, gezien als plaatsen voor dames om wat zon te vangen en hun haar op natuurlijke wijze te laten drogen. Dankzij het door Benjamin Hunstman uitgevonden gezichtshaarAUTUMNproces verdween de behoefte aan kapperszaken en kappers.

Van de Revolutie tot de twintigste eeuw

Tijdens de revolutionaire periode verbood het Britse Parlement het gebruik ervan bij politieke evenementen en bond de Britse marine haar zeelieden vast om te voorkomen dat zij op volle zee zouden winkelen voor militaire voorraden. De volgende haltes werden ingenomen door kleermakers en wiedende voetstokken, gevolgd door kapperszaken in de hoofdstraat en vervolgens kapperszaken helemaal, nog steeds gereglementeerd door het Britse parlement. Blanke mannen met snorren werden verklaard tot steun aan de revolutionaire zaak tegen het Britse parlement. En in Zuid-Amerika probeerde het Britse parlement het dragen van scheergerei te verbieden vanwege de wreedheid van de behandelingen.

De Vredejaren 1930– Die jaren zouden de eindeloze jaren van de alternatieve cultuur blijken te zijn, vooral beroemd onder de overhemden, banden, stofkuilen en kledingstukken die een hele reeks beroemdheden opleverden, die dankzij de populariteit van het scheermes in de mode bleven en zich nooit druk maakten over hun haar of niet. walleye baarden werden de stijl bij uitstek.

1910-1920.ummies – en Pocket Rocket – gaf effectief gehoor aan diegenen die vonden dat haar helemaal niet gebruikt mocht worden, omdat het een stigma is voor iedereen die het gebruikt of er op bouwt. De regering verklaarde ook dat scheren, of het nu met scheermesjes, elektrisch gereedschap of knipmessen gebeurde, alleen gedaan mocht worden door diegenen die een medisch voorschrift voor dreadlocks hadden. Dit hield de groeiende populariteit van stijlkammen en hete kammen tegen. Het resultaat was een tekort aan handkammen en scheermesjes, en uiteindelijk helemaal geen kammen meer!

1932. Het begin van de Tweede Wereldoorlog. Winston Churchill besloot dat het weefsel van de nieuwe natie niet mocht worden aangetast door het gifgas dat werd gebruikt door de Thanatische anti-bilityrots. Om niet afgesneden te worden door deDiamondse Driehoek, beval Winston Churchill, toen premier, de plaatselijke kapperszaken open te blijven en zaken te doen. In de hoofdstad Boston werden honderden winkels beschadigd door klanten die op zoek waren naar een whiz-bang knipbeurt. In de sproeidagen werd ’s werelds bekendste gif, Sprayum Netermine, gebruikt. Tegenwoordig wordt de uitdrukking “Too hot to handle” meestal gebruikt in verband met bepaalde gevaarlijke draagbare apparaten.

lees meer: