De voors en tegens van een kapper

Kapper Amsterdam Zuid

 

 

 

Ooit werd de term barbier gebruikt om iemand aan te duiden die dweilen repareerde en koffie schonk. Anderzijds kon het gebruikt worden om diegene aan te duiden die vingers en tenen foreker en minder pijnlijk dan andere methodes verwijderde.

Historisch gezien zijn kappers vaak geconcentreerd in kleine steden wegens hun nauwe werkomstandigheden en uitgebreide kennis van het haar. Naarmate de tijd verstrijkt, worden kapperszaken echter steeds professioneler en hebben zij niet de middelen om te experimenteren met veel kapsels.

De traditionele kapperszaak

In een kapperszaak gaat een klant gewoonlijk zitten, overhandigt een papier of papierwerk, en gaat weer zitten. Een gesprek of avondmaal is niet echt nodig aangezien de kapper de gedachten van zijn klanten niet leest. Hij is eerder geconcentreerd op het knippen van het haar.

Een kapper zal echter nooit aarzelen om een mening te geven over zijn kapsel of de techniek die hij gebruikt. Een goede kapper zal graag de voordelen van elke knipbeurt, de voor- en nadelen van elke techniek en ook de kosten van de knipbeurten uitleggen.

Hij zal ook bepaalde suggesties doen over geschikte haarstijlen voor de klant. Als de klant bijvoorbeeld krullend haar heeft, zal hij een andere haarsnit aanraden omdat krullend haar niet gemakkelijk te onderhouden is.

Een kapper zal nooit schade toebrengen aan het geknipte haar, maar hij zal het haar voorzichtig in model brengen als hij vindt dat dit geschikt is voor de klant.

Problemen van een kapper

Het grote verschil tussen een kapper en een salon zijn de kosten van de knipbeurten. Een kapper betaalt tussen de $5 en $30 voor een knipbeurt, terwijl een salon $10 tot $50 rekent. Het verschil in prijs wordt weerspiegeld in de kwaliteit van het haar. Een salon zal zeker meer bekwame kapsels aanbieden, terwijl een barbier een eenvoudige knipbeurt zal doen.

Als een klant niet meegaat in wat de kapper voorstelt, zal de klant ontevreden zijn met het resultaat. Van kapperszaken kan niet worden verwacht dat zij een ingewikkelde operatie uitvoeren zonder hulp van buitenaf. Hulp van buitenaf in een kapperszaak kan komen in de vorm van een pony, een sjaal of een handspiegel.

Mensen in een salon willen geld verdienen, maar ze willen ook goed werk leveren. Omdat een barbier het haar niet kan juwelen, zal hij het haar gewoon kort knippen. De kapper zal niet fungeren als een bewaker, en dus wordt zijn baan riskant. Hij zal fooien krijgen, maar het geld gaat rechtstreeks naar de eigenaar van de bar.

Na de korte knipbeurt zal er geen geld meer zijn om een nieuw scheermes of elektrische kam te betalen. De klant zal naar een andere kapper moeten gaan. Een andere optie is dat de barbier de klanten ook of binnenkort de klanten, maar het geld zal eerst naar zijn eigenaar gaan.

Kapper zijn betekent dat je over een aantal vaardigheden moet beschikken. Iedereen kan echter leren om een beroep als kapper uit te oefenen. Door een opleiding te volgen kun je dus naar een hoger niveau gaan en beter werk leveren dan een eenvoudige kapper. Er zijn veel dingen die een kapper voor een klant doet. Hij knipt het haar, kleurt het, brengt make-up aan, masseert jou of de klant en geeft andere suggesties. Dat maakt hem een kapper of een schoonheidsspecialist, en je zult zeker alle vaardigheden moeten hebben die een kapper heeft.

Er zijn banen die je niet alleen met je natuurlijke vaardigheden kunt doen. Je moet andere vaardigheden hebben. Als professionele kapper moet je niet alleen manicures en pedicures doen. Je moet meer ingewikkelde dingen doen, zoals haar kleuren en permanenten of littekens zetten. Die leer je door ervaring. Andere artsen in de dermatologie bieden gespecialiseerde opleidingen aan voor degenen die in dit beroep willen werken.

Natuurlijk, als je in een kapperszaak of een salon bent, zullen de kapsels beïnvloed worden door de beroemde kapsels van die tijd. Vrouwen van die tijd moesten er mooi en aantrekkelijk uitzien. Het was noodzakelijk voor hen om een aantal elegante kapsels te hebben. Sommige vrouwen moesten hun haar beschermen tegen de sterke hitte van de zon. Sommigen moesten het zelfs afknippen als het door een brand was beschadigd. Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om uw haar er stralend en gezond uit te laten zien, door dit beroep.

lees meer: