Het beste gewicht voor het individu

Groentehapjes

zielig, sardine crackers, baby maïs chips en 100 calorie gummy beren.

F Professionals in de gezondheidszorg adviseren een inname van niet meer dan 400-600 calorieën per dag voor een volwassen kind vanaf de geboorte tot zes maanden. Borstvoeding is ideaal voor de meeste zuigelingen vanaf negen maanden, maar de groei en ontwikkeling van een baby wordt in belangrijke mate beïnvloed door de hoeveelheid voedsel die hij binnenkrijgt.

Er is geen vaste nationale richtlijn voor het beste gewicht voor het individu vanaf de geboorte tot zes maanden. Het is echter gebruikelijk de moeder te helpen bij haar inspanningen om gewicht te verliezen en daarom worden te vroeg geboren baby’s gewoonlijk gespeend op een caloriebeperkt dieet van 500-600 kcal (Kermitishment 2000). Dit helpt bij hun ontwikkeling en groei, maar laat voor sommigen ook een gat achter in de voedingsontwikkeling van het kind. Dit probleem wordt opgelost door de toevoeging van meer calorieën aan het dieet, meestal in latere stadia.

WAT TE ETEN?

Een caloriebeperkt dieet houdt in dat de inname van ongeveer 2200 kcal per dag wordt gehandhaafd voor een zuigeling van ongeveer negen kilogram. Dit betekent dat:

Een baby moet bij de geboorte zijn gewicht aan calorieën (in gewichtspercenten) opnemen in de vorm van melk, flesvoeding en brood of granen.

Om de behoefte aan deze toename van calorieën vast te stellen heeft een 10 maanden oude baby:

0,5 kilo extra energie per kilogram gewicht voor een ouder De toename van de energiebehoefte van een zuigeling vanaf de geboorte tot zes maanden is grotendeels het gevolg van de toename van de energiebehoefte uit de andere voedingsstoffen. met name calorieënDe toename van de caloriebehoefte als gevolg van de toegenomen groei van een zuigeling vereist een toename van zowel de energie-inname als het energieverbruik, om te voldoen aan de voedingsstoffenbehoefte van de groeiende zuigeling.

Artsen bevelen aan dat de eiwit- of calorie-inname begint bij 60% van het lichaamsgewicht van de nieuwe moeder in de eerste levensdagen, en daarna geleidelijk toeneemt tot 70% van het lichaamsgewicht van de nieuwe moeder in de latere weken van de lactatie.

100 g rundvleesfilet, kipfilet, koudwatervisfilet, 3/4 kop kidneybonen, biergist, 2 theelepels tot 1 theelepel zout per dag.

1 middelgrote mango, 1 middelgrote yam, 1 kop watermeloen

1090g Chinese rijst, 1 snee brood, 5 porties salade

1800 gram kip, 2 sneetjes brood, 5 porties salade

Als u het uitrekent, zult u zien dat een gemiddeld gevoede baby van ongeveer 2-3 jaar de hierboven aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen alleen al uit babyvoeding kan halen.

Dit is niet het plan van Ahelle voor een lang en ongezond leven!

Gaat dit nu allemaal over? Wat denk jij?

 

lees meer

Eerste hapjes baby

Eerste baby hapjes