Hoe kom je van gebroken voeten af?

Pedicure Katwijk

 

 

 

Iemand kan gebroken of beschadigde voeten hebben waardoor hij of zij moeite heeft met lopen. Te voet rondkomen is een moeilijke taak. Het is zelfs moeilijk voor mensen die schoenen met hoge hakken dragen om te lopen vanwege de manier waarop de schoenen de voet ondersteunen. Br voeten zijn soms gezwollen of zelfs gebroken. Door deze zwelling of breuk kan de huid rond de voeten blijvend verslijten, of kan de huid vervellen. Daarom komt er af en toe een pedicure langs.

Volgens de meeste medische deskundigen is de hoofdoorzaak van een gebarsten huid het al dan niet mishandeld zijn van de huid. Hoe ouder een persoon wordt, hoe meer misbruik de huid zal maken. Verblind door de zon, raakt de huid uitgedroogd en vervormt gemakkelijk. Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat de voeten in gezonde conditie zijn, want zo wordt voorkomen dat de huid vervormt en in allerlei ingewikkelde situaties terechtkomt.

De voeten in vorm houden is ook nodig om te voorkomen dat de voet verdere schade aanricht. De meeste pedicures raden dagelijkse oefeningen aan, maar iedereen kan desgewenst ongeveer 30 minuten met schoenen aan gaan wandelen. Dit helpt om het bloed te laten stromen en de huid in goede conditie te houden. Sokken zijn ook goed omdat ze helpen de voeten droog te houden.

Veel mensen maken de fout dat er pluizig haar uit hun sokken steekt. Het haar kan onrealistisch zijn om bij te werken omdat het moeilijk te bereiken is. Zelfs als het haar glanzend en prachtig is, kan het in de war raken en breken als het breekt. Hetzelfde geldt voor de nagels. De nagels te veel borstelen en te kort knippen kan ook leiden tot het breken van de nagels. Het breken van de nagel wordt nog verergerd als hij puntig is. De voeten zijn een zeer groot deel van het lichaam. Voorzichtigheid is geboden bij het lopen, staan en naar huis lopen uit angst op een slijpsteen te stappen. De voeten hebben grote gebieden af te leggen. Het is noodzakelijk om de voeten in het juiste patroon te bewegen. Het is noodzakelijk de voeten in evenwicht te houden, aangezien grote schoenen veel druk kunnen uitoefenen op veel van de delen van de voeten. De voeten moeten in goede conditie worden gehouden om elke vorm van pijn of zwelling te voorkomen.

Als de voeten niet worden verzorgd, ontstaan er steeds meer kneuzingen en kan de toestand ernstig zijn. De hoofdoorzaak van het probleem is de verwonding en de infectie op de hielen wanneer ze bewegen. Er moet een doeltreffende manier zijn om dat probleem te genezen of te verwijderen. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende methoden:

1. Het dorsum is de bal van de voet; dit is waar het eelt zich bevindt. Het dorsum is dik en rond de hielen. Dit is waar de ingegroeide teennagel werd gevonden. De oorzaak van de ingegroeide teennagel is waarschijnlijk onjuiste hygiƫne en het niet schoonhouden van de voeten. Alle dode huid en eelt kan verwijderd worden door ze in te wrijven met zeep. Het draaien van de tenen kan wrijving veroorzaken. Een zachte druk op de huid onder de grote teen is een goede massage van de eierstok. Dit wordt ook wel de billenmassage genoemd. voet is dan droger en het is moeilijker om de dode huid kwijt te raken. Het dagelijkse patroon van de massage kan zoveel zijn als dagelijks of zo weinig als twee keer per week.

2. Haal het eiwit uit het, gesteriliseerde eigeel. Het is hygiƫnischer om het eiwit te gebruiken totdat het eigeel is opgebruikt. Klop ze in een kom of blender, of u kunt het eiwit in een voedingsbuisje doen en de plekken inspuiten waar de dode huid groeit. Doe een beetje warm water in het buisje en laat de dode huid langzaam weglopen.

3. Citroensap is een uitstekende manier om de voeten te scrubben. Snijd citroenen doormidden en wrijf het binnenste wit op de voeten. Spoel af met een zachte doek. Gebruik het wit van de citroen die je op de voeten hebt gescrubd en laat het mengsel twintig minuten op de voeten zitten. De beste tijd om dit te doen is ’s ochtends tussen 10.00 en 12.00 uur.

lees meer: