Hoe maak je een kalender?

Planning maken Excel

 

Selecteer het puntje Persoonlijk onder de knop Timesheets op het lint, kies dan de deadlines en het interne/externe portaal. Geef uw project een naam, het kan uw titel zijn – iets wat past bij de aard van de activiteit. Klik op volgende, en de agenda wordt geopend voor uw oriëntatie.

Dit zijn slechts de basisstappen om een schema in Excel te importeren. Andere bewerkingen kunnen worden gedaan, om wat je hebt te verfijnen, maar dat is de omvang ervan. Selecteer nu de referentie die u wilt. Kies een willekeurige cel in de lijst (u kunt gewoon op C5 drukken — of druk op SHIFT C5 en dan op ENTER).

Klik op het lint op het pictogram Verwijderen rechts onderaan. Het kalenderimeo icoontje verschijnt in de linkerbovenhoek van het Excel scherm — ook wel bekend als een mini kalender. Nu kunt u al uw activiteiten en eventuele deadlines zien. Dat is alles!

kalenders stellen u in staat om

Dus kun je een kalender maken in Excel? Zeker weten dat het kan, en ook al is de oplossing eenvoudig, het kan moeilijk zijn om te doen. Het gaat om het maken van een sjabloon, dat handmatig wordt gemaakt, kan behoorlijk ingewikkeld worden. Het vereist ook dat je wat tijd besteedt aan het werken met de oorspronkelijke vorm van de spreadsheet.

Gelukkig is het ook mogelijk om kalendersjablonen te maken die galerijsorteerplannen zijn, of met andere woorden, lijsten met één gemeenschappelijk element — een lijst van taken of activiteiten. Het nieuwe Office 2010 heeft het voordeel dat je gebruik kunt maken van de grafische mogelijkheden van Excel terwijl je met een minikalender werkt.

Met kalenders kunt u uw belangrijkste activiteiten en deadlines allemaal op één plek bewaren. Dit is vooral nuttig wanneer u een aantal belangrijke activiteiten gepland hebt voor een bepaald tijdsblok, en het is gemakkelijk om dezelfde activiteiten te hergebruiken in een aantal projecten.

Het mooie van spreadsheets als deze is dat je geen toegang nodig hebt tot een origineel formulier om op te werken: je kunt werken op basis van een sjabloon, zodat je niet vanaf nul hoeft te beginnen om de resultaten te krijgen die je wilt. Dit is geweldig voor elk soort bedrijf dat een personeelsbestand van verschillende leden heeft – u kunt het originele formulier gebruiken om de vereiste rapporten te krijgen, en dan het nieuwe formulier gebruiken om de nieuwe informatie op te maken volgens uw voorkeuren. Wat ook geweldig is aan dit soort aanpak is dat u informatie kunt opslaan die u al hebt, en ze toch kunt aanpassen en wijzigen om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen.

Voor mensen die complexe speciale behoeften hebben, zoals het aanleren van een nieuwe set vaardigheden of producten, is dit een geweldige oplossing. Wat u kunt doen is een deel van uw werkdag aan deze taak wijden, en de resultaten uit de minikalender gebruiken in uw boekhoudtaken. Je kunt dit handmatig doen, maar het resultaat is minder betrouwbaar; je kunt er niet van op aan. Maar als je een mini-kalender soort aanpak gebruikt, kun je erop vertrouwen dat het systeem je bij elke stap begeleidt. kalenders zijn geweldig voor het bijhouden van tijd, maar ook voor het delen van activiteiten en het maken van plannen. Dit is een geweldige manier om jezelf te organiseren en om activiteiten te delen met anderen.

 

LEES MEER : 

Planning maken online 

Planning online