lichter. a

Aansteker kopen

 

Het is gevaarlijk om in de nabijheid van een brandende aansteker te zijn. Toch kunnen veel dingen met de aansteker worden aangestoken. Om bijvoorbeeld een lucifer te maken, wordt de vlam bedekt met witte watten en wordt er in gebeten tot hij ontbrandt. Dit is handig omdat een linkshandige een lucifer kan gebruiken om een aansteker aan de rechterkant te gebruiken. Aanstekers en vlammen die niet met watten zijn bedekt, blijven branden tot zij door een andere bron worden aangestoken.

Het mechanisme voor het aansteken van een aansteker

Wanneer de sigaretten of de brandstof in een sigarettenaansteker worden verwijderd, wordt een kleine bougie (bougieverwarming genaamd) aangezet, die een lont (die bestaat uit houtskool of een mengsel van beide) van butaangas doet ontbranden. De lont brandt zeer heet en met een sterke activiteit totdat een temperatuur van ten minste honderd Fahrenheit is bereikt. Dan brandt een tweede lont om een reactie tot stand te brengen. De combinatie van een hoge temperatuur, een zachte brandstof en een lont is een klassieke gasbrander. De geproduceerde emissies gebruiken grote hoeveelheden lucht, wat belangrijk is in industriële omgevingen.

De aansteker veroorzaakt een explosie bij het verlaten van de brandstof. Bij zijn hoogste temperatuur produceert hij een kracht van honderd tot duizend pond.

Een aansteker zal bij intensief gebruik 6 maanden tot 6 jaar meegaan, meestal zonder te breken, maar zal gaan lekken en het mondstuk zal breken.

Vergelijkende tabel

 

LEES MEER :