Waarom keramische coatings zo populair zijn

Keramische coating auto

 

 

 

 

Keramische materialen zijn materialen die van nature bestand zijn tegen corrosie. Zij bestaan meestal uit een silicaat mineraal zoals kwarts, die onder een lichte belasting vergaan en volledig in een vloeistof zijn ondergedompeld om een optimale Corrosiebestendigheid mogelijk te maken. De positieve eigenschappen van de producten blijkt gemakkelijk uit het feit dat zij bestand zijn tegen Corrosie terwijl zij nog op de grond zijn neergelaten.

Keramische materialen hebben het extra voordeel dat ze zowel relatief permanent zijn als relatief resistent tegen factoren zoals vocht. Veel van deze materialen hebben een stabiel karakter, wat betekent dat zij sterk afhankelijk kunnen zijn van een gestage stroom van onderhoud – een ontwikkeling die een grote hulp kan zijn wanneer u te maken hebt met voertuigen die veel kilometers maken. De producten hebben de neiging relatief goed bestand te zijn tegen vocht en weersomstandigheden, omdat ze een hoogglanzend vermogen hebben.

Veel voorwerpen met een keramische coating hebben een reflecterende afwerking, waardoor ze de handigheid krijgen die sommige andere materialen ontberen. Wanneer bijvoorbeeld gecoate voorwerpen, zoals de onnoembare voorwerpen, in duistere nevels worden gedompeld, kunnen de voorwerpen in de duisternis verdwijnen, en bij gebruik een echt reflecterende ervaring bieden. De overgang tussen het reflecterende en het metaalachtige is naadloos, de voorwerpen ‘vallen’ gewoon over het oppervlak. De voorwerpen gaan ook langer mee als ze niet zwaar gecoat zijn.

De voorwerpen worden aangeboden met een uiterst duurzame beschermlaag en dat is een van de belangrijkste redenen waarom ze zo populair zijn. De voorwerpen kunnen in een poetsmiddel worden ondergedompeld om ze te verwijderen, of ze kunnen worden gemasseerd, overgoten, of bespoten met glas-in-loodreinigers. Zelfs wanneer geschilderde voorwerpen worden gebruikt, hebben zij nog steeds de neiging om grote duurzaamheid en een lange levensduur te hebben. Populair in het Verenigd Koninkrijk is het gebruik van zwarte emailverf op voorwerpen omdat het er gewoon goed uitziet en bestand is tegen roesten. Echter, als je gaat om items te bedekken, dan keramiek beter zou zijn, want het is zeer goed bestand tegen vocht en weersomstandigheden.

Iets waar keramische coating echter niet tegen kan is UV-licht. De artikelen zijn ontworpen om de lak te beschermen tegen de felle UV-stralen van de zon. Dit is een fysieke beperking van keramische materialen zelf. Het zou niet effectief zijn om keramische coatings aan te brengen op voorwerpen die volledig aan de zon zijn blootgesteld.

Keramische producten zijn robuust en van nature gemaakt om lang mee te gaan. Om extra voordelen te bieden aan artikelen waar het gewone lakwerk het zou begeven als er gebreken zouden worden geconstateerd, zou de fabrikant er verstandig aan doen een garantie in te bouwen.

De gebruikte materialen zijn ook licht en gemakkelijk te hanteren. Dit zijn kwaliteiten die andere, minder duurzame materialen niet kunnen evenaren. De op silica gebaseerde verbindingen verminderen ook het aantal vulstoffen, wat betekent dat overspuiten en onvolmaakte bevestigingen niet nodig zijn. Dit alles betekent dat de geproduceerde artikelen goedkoper en sneller in de werkplaats kunnen worden gerepareerd, terwijl andere materialen naar een specialist moeten worden gezonden voor precisiewerk of dunner moeten zijn om precisiesnijden en -slaan in het fabricageproces aan te kunnen.

Daarom heeft keramische coating vele eigenschappen die andere materialen niet hebben. De voorwerpen zijn robuust en stevig (het voelt aan als een ijsbeer) en kunnen daarom in de meest veeleisende omgevingen worden gebruikt. Ze zijn bestand tegen corrosie en weersinvloeden, aangezien hun structuur niet afhankelijk is van een gladde afwerking die gemakkelijk wordt tegengegaan door te veel folie aan te brengen. Onvolkomenheden in het productieproces worden ondervangen met productietechnieken, waardoor de artikelen op lange termijn duurzamer worden, minder gereedschapskosten en vertragingen ontstaan en de prijs van kunststof onderdelen en accessoires dus daalt.

lees meer:

1 Auto polijsten Den Haag

2 Autopoetsbedrijf Den Haag