Wat is een kapper?

Herenkapper Leiden

 

 

 

 

Laten we, voordat we verder gaan in dit artikel, eerst eens kijken wat een barbier is en waarom hij of zij al die vieze klusjes doet. De definitie van een barbier is iemand die zich bezighoudt met verzorging, met name haarstijl, haarknippen en haartextuur. De barbier is in principe zonder kwalificatie een beetje zoals een mecanicien zonder automonteur of een slager zonder vleesverwerkingsapparatuur.

Vroeger knipten herenkappers niet alleen haar, maar maakten het ook schoon. Ze wasten kleren, snor, en brillen. Ze stylden zelfs het haar van vrouwen. Wegens plaatsgebrek verwijderden de kappers echter niet het haar van het hoofd. Ze knipten het haar ook niet, maar knipten het alleen. Ze gebruikten stoelen en scharen om het haar te knippen. Deze zijn nu verdwenen.

In de latere jaren leerden kappers hoe ze haar moesten naaien en vlechten. Ze vervaardigden ook scharen voor het bestellen van brieven, die ze gebruikten om producten zoals zeep te knippen, om ze beter verkoopbaar te maken. U zult een schaar nodig hebben voor uw haarknipschaar.

kappers zijn zich de laatste tijd ook gaan richten op het knippen van andere zaken dan haar. Zij richten zich nu op het knippen van mannenhaar naast vrouwenhaar. Zij hebben echter nog steeds problemen met het leveren van kwaliteitsdiensten voor het knippen van haar. De schaar die wordt gebruikt om haar te knippen is bijvoorbeeld te lang dat hij vast komt te zitten in de helix. Het is daarom moeilijk om een haarstijl te knippen die ongelijk is.

Aan de andere kant, de kappers van vandaag de dag richten zich op het knippen van mannenhaar. Naast haar knippen ze ook andere zaken zoals jongens- en mannenbaarden, neonkleuren, cosmetica, parfums, en sport highlights.

De barbier wordt daarom gezien als de persoon in wiens handen de schaar is. Het werk van een barbier is echter een moeilijke job. Ze zijn vaak nodig om intervallen in te vullen, soms vrijologs, voor kloven, enz.

Er zijn een aantal technieken om haar te knippen. Ze omvatten:

Puntsnijden wordt meestal gedaan in de 4 hoeken van het hoofd, nadat de baard of snor is geknipt. Deze methode wordt het best uitgevoerd binnen de 4 hoeken van het hoofd, aangezien ze gebruik maakt van de instructie van de duim. Het is daarom het gemakkelijkst om zich de 4 hoeken van het hoofd voor te stellen waar de schaar wordt aangetrokken.

Notching wordt gedaan door. Notching is, zoals de naam al zegt, het verwijderen van een aantal haren van het hoofd. Dit gebeurt meestal door met de vinger of een elastiekje over de hoofdhuid te krabben. Notching is het meest effectief op korte of halflange haren.

lees meer:

Beste kapper Leiden

Kinderkapper Leiden