Wat is er op

Rondreis Botswana

 

 

 

Gezien de enorme diversiteit van het land en de omvang van het aanbod is het verbazingwekkend dat Botswana niet populairder is geworden. De redenen hiervoor zijn onder andere de onbekendheid van de mensen, de afgelegenheid van de Okavango Delta en de attracties van het Chobe National Park en het Makgadikgadi Pans National Park.

Als u Botswana al eerder hebt bezocht, lijkt het misschien alsof u dit land al eerder hebt bezocht. Maar daar is natuurlijk een reden voor. De Okavango Delta in het bijzonder produceert enkele van de beste vissen ter wereld. Maar dat is niet de enige reden waarom Botswana de harten van toeristen niet heeft veroverd. Botswana is een geweldige vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar een Afrikaans avontuur zonder de kosten van een traditionele safari. Het lokale toerisme in Botswana is zeker betaalbaarder dan bijvoorbeeld in Egypte of Marokko.

Wat maakt Botswana tot zo’n andere bestemming dan andere Afrikaanse landen?

Om te beginnen is Botswana een vlak land. Het staat bekend om zijn vlakke landschappen in plaats van zijn heuvelachtige landschappen. Ook heeft Botswana een tropisch klimaat in plaats van een polaire omgeving. Deze twee factoren samen maken Botswana tot een fantastische bestemming.

Historisch gezien was Botswana een Britse kolonie. Het was een Britse kolonie tot 1966, toen de rol van de Britse officier verloren ging en het land onafhankelijk werd. Een dergelijke overgang is niet gemakkelijk te bewerkstelligen. Maar de stap is gezet en Botswana is nu een volledig onafhankelijk land.

De toeristische infrastructuur is uitstekend. Er zijn veel internationale insecten- en wildparken. Er is een grote verscheidenheid aan accommodatie in het land. De mensen zijn over het algemeen vriendelijk en gastvrij.

U ziet dat Botswana veel te bieden heeft en dat het een land is dat u moet bezoeken.

hier zijn enkele van de belangrijkste attracties in Botswana;

Nationaal Park Chobe National Park (nudisten hoeven zich geen zorgen te maken, er zijn films, informatieve seminars en zelfs een naaktstrand in het park)

Makgadikgadi Pans Nationaal Park

Moremi Wildlife Reserve

Chobe National Park

Natuur Ritten

G-Walk

Als u de tijd hebt, kunt u een bezoek brengen aan Gaborone, de hoofdstad van Botswana en een van de spannendste plaatsen ter wereld. De stad heeft een alternatieve infrastructuur, compleet met elektrische straatverlichting en bussen met airconditioning. Dingen om te zien en te doen in Gaborone:

De stad Gaborone werd niet opgericht om de regering van het land te huisvesten. In plaats daarvan was zij bedoeld om buitenlandse investeringen aan te trekken. Wat u in Gaborone zult vinden is veel meer dan een spoorweg en een mineraalrijke bron, maar een heerlijk klimaat, uitstekende infrastructuur, goed onderhouden parken en een levendige levensstijl.

Om het beste te zien wat Botswana te bieden heeft, moet je kiezen voor een jeepsafari. Wij hebben een jeepsafari gemaakt in het Unawatuna Game Reserve en het landschap en de wilde dieren waren prachtig. Olifanten, zebra’s, giraffen en leeuwen maakten onze rit door het park meer dan de moeite waard. Je ziet veel landschap en water tijdens zo’n tocht.

Als u naar Botswana bent gekomen om de Royal Chitoon Flower Factory te zien, dan hebt u er misschien weinig idee van dat de jacht op weefgetouwenbloemen meer is dan een rookdroom. Botswana is ook ’s werelds grootste producent van tijgerwijnen en mahonieolie. Aan flora zal het u niet ontbreken — overal in het binnenland bloeit de flora. Zoek naar boomkisten met walnoten en berken binnenwerk. vaak bewonderd door de Canadese Mounted Police.

Botswana is een land dat u zal achterlaten met een nooit eindigende verwondering en een werkelijk onbeschrijfelijke ervaring. Het persoonlijke contact met de lokale bevolking zal uw reis onvergetelijk maken.

lees meer:

Rondreis Marokko 8 dagen 210 

 Safari Namibië 110