Eerste Hulp

Inleiding: Eerste hulp is een belangrijke levensvaardigheid, en het is state-of-the-art in termen van wat het kan doen. Als u de juiste technieken leert, kunt u levens redden. Het doel van eerste hulp op lange termijn is de genezing te bevorderen en het herstel te bevorderen. Deze niet-spoedeisende teambenadering bevordert het verlies van levens in plaats van het te beperken.

Veel mensen verwaarlozen hun eigen veiligheid voor persoonlijk gewin ten koste van anderen. Ongelukken en noodgevallen kunnen subtiel zijn, maar niettemin fataal zijn. De technieken voor het verlenen van eerste hulp kunnen van onschatbare waarde zijn voor uw eigen gezondheid en die van de mensen om u heen, en ze kunnen u van pas komen als u niet thuis bent. Wie anders dan uzelf kan eerste hulp verlenen? Het antwoord is niemand anders dan de professionals die werken als beveiligers, politieagenten, verpleegkundigen en paramedici.

Soorten Eerste Hulp: Eerste hulp maakt gebruik van de procedures en gedragingen die tijdens de formele opleiding worden geleerd en geoefend. Tijdens de eerstehulpsessies leggen gecertificeerde medische professionals de procedures in detail uit aan de cursisten en geven hen mondelinge instructies. Als de procedures eenmaal zijn aangeleerd, kan de cursist worden gecertificeerd en doorstromen naar een hoger opleidingsniveau.

Voorafgaand aan de opleidingssessie wordt de stagiair naar een ambulance gebracht en verzorgd. In het ziekenhuis observeren familieleden en vrienden de stagiair bij het uitvoeren van de procedures om er zeker van te zijn dat de juiste zorg wordt verleend. Zodra de persoon uit het ziekenhuis is ontslagen, tekent de stagiair voor een baan.

Bij sommige medische noodgevallen gaat het om bloedingen, snijwonden, brandwonden en open wonden. Afhankelijk van de aandoening kan het zijn dat de eerstehulpverlener kunstmatige behandelingen moet toedienen en wonden moet doorsnijden en openen. Gewapend met kennis en de juiste procedures kunnen eerstehulpverleners een ernstig letsel voorkomen en een leven redden.

– Voorbereider eerste hulp worden: Met de toename van de vraag naar gezondheidsdiensten wordt van meer personen verwacht dat zij een opleiding in eerste hulp volgen. Hoewel anderen het niet willen leren, is het een vaardigheid die moet worden verworven. Een geaccrediteerde en ervaren fysiotherapeut, verpleegkundige of arts is de beste kandidaat voor deze baan. U krijgt specifieke opleiding over de reactie van het lichaam op snijwonden, kneuzingen en bloedverlies.

– Aanwervingscampagne: – Als u geïnteresseerd bent om eerstehulpverlener te worden, waarom meldt u zich dan niet aan bij een van de vele vrijwillige eerstehulpeenheden, die overal in het land opduiken? Deze EHBO-opleidingen en -activiteiten zijn bedoeld om de gemeenschap te helpen en ze vergroten ook uw bekendheid als EHBO instructeur.

– Solliciteer naar banen: Hoewel je als EHBO’er een vrij goede vaardigheden hebt, is het ook belangrijk om je vaardigheden te evalueren. Als je enige ervaring hebt in de rol van eerstehulpverlener, maar niet in de rol van gewone eerstehulpverlener, kun je misschien beter solliciteren naar een baan als verpleeghulp. Aspirant-verpleegkundigen of verpleegkundige assistenten moeten certificering en vaardigheden te verkrijgen om in aanmerking te komen om te werken als een assistent of arts-assistent. Om een ouderschapstrainer te worden, moet je ervaring hebben met lichaamsbeweging, uithoudingsvermogen en voeding.

Dit zijn enkele van de stappen die je moet zetten om het te maken als eerstehulpverlener.

Lees meer:

Nikta  

Nikta EHBO

Opleiding ehbo instructeur 

Reanimatie instructeur 

BHV instructeur 

Ehbo materiaal  

Reanimatiepoppen 

Ehbo op school