Hoe haalt u het beste uit uw vrijwilligersvacum?

Gastspreker

 

Door gastsprekers uit te nodigen, elimineren organisatoren de last van het face-to-face onderhandelen met ervaren mensen om een verscheidenheid van rollen te vervullen.

Hoogtepunten (aka items die geen deel uitmaken van het gewone evenement thema)

De hoogtepunten worden gewoonlijk door de organisatoren gekozen. Het zijn meestal niet-overlappende evenementen en nieuwe ideeën voorgesteld door de gemeenschap. Ze zijn bedoeld om de belangstelling van het publiek te wekken, creatieve vermenging aan te moedigen, en gesprekken rond een idee op gang te brengen. Dit zijn de evenementen die al deze eens zo stille elementen populair hebben gemaakt.

Specifieke kenmerken worden geleid door de deelnemers. Deze geven een duidelijke definitie en schetsen enkele van de hoogtepunten, mogelijkheden, doelen en fundamenten die gelegd zijn voor het evenement, de aanwezigen en de gemeenschap in het algemeen. Neem dit op als onderdeel van de schriftelijke beschrijving van het evenement.

Het is de verantwoordelijkheid van de organisatoren specifieke voorzieningen voor te stellen om de organisatie van een evenement te doen slagen. Zij moeten bereid zijn deskundigen te raadplegen die ervaring hebben met de opstelling van zitplaatsen, de communicatie van aangezicht tot aangezicht en de sociale gevolgen van het evenement.

Blanco gebeurt wanneer je niet in staat bent beleefd af te zeggen. Je hebt bijvoorbeeld per ongeluk een digitaal bestand doorgestuurd in plaats van een e-mail, een aankomende trein gemist, of je aktetas in de lift laten staan. Blanco is een kwestie van beoordeling, maar het betekent in feite dat er niemand beschikbaar is om de leiding te nemen. Als de organisatoren hierop anticiperen en ervoor zorgen dat de blanco door iemand wordt vervangen, is die persoon, als hij of zij in de gemeenschap aanwezig is, vaak wel beschikbaar.

Vrijwilliger zijn

De meeste andere elementen in een evenement maken deel uit van de evenementencommissie! Als je twijfelt over hoe je een andere functie moet invullen, of niet zeker bent over een algemeen aspect van je vrijwilligerservaring, bedenk dan dat je kunt beginnen als organisator! Onthoud alleen dat je een investering bent met een hoop nadelen voor de toekomst. Dus wat je ook doet, wees bereid om on the job te leren!

Houd bij het doorlopen van je vrijwilligers cv of zoekproces het volgende in gedachten:

Studeren onder een getrainde manager, administrateur en/of leider.

Begrijp hoe je je rol moet zien.

Bewijs dat je de problemen en behoeften van de meeste mensen begrijpt. Bestudeer de banen en processen van anderen.

Leer de vaardigheden en kennis die je niet alleen zullen helpen in je vrijwilligersfunctie, maar ook in je carrière.

Voel je op je gemak als je dingen doet die het evenement mogelijk maken.

HOU IN GEDACHTEN DAT ORGANISATOREN MET JOU TE MAKEN WILLEN HEBBEN, NIET JIJ MET HEN! Overweeg een baan te nemen waarbij je niet het werk van je baas doet, terwijl je wel helpt om het evenement te doen slagen.

Wanneer het past bij het type organisatie dat of gebruik maakt van het evenement, kies het vertrouwen van de beste van het personeel, want je bent in het voor uw persoonlijke betrokkenheid. Dit zal u in een betere positie brengen om te profiteren van de speciale voordelen die elk jaar voor uw organisatie beschikbaar worden gesteld.

Let op: wij zijn geen werkgevers! We zijn vrijwilligers. Denk eraan, we helpen allemaal, of het nu een beslissing is om naar het evenement te komen of om het te organiseren.

GELET OP: Vrijwilligerswerk vereist geen loonstrookje, noch zijn algemene verantwoordelijkheden gebonden aan een enkele pauze. Vrijwilligerswerk is iets dat je bezighoudt en daar moet je rekening mee houden bij het zoeken naar een baan, want we zijn vrijwilligers zonder contract, loonlijst of verantwoordelijkheden. Cold Call komt met zijn eigen set van epistemische veranderingen die initiatief, reductiviteit, en waargenomen autoriteit kunnen beïnvloeden. Bedenk hoe jouw ervaring en interesses die met dergelijke zaken te maken hebben, kunnen verschillen van die van andere bedrijven die hun bewoners op die manier tewerkstellen.

 

LEES MEER :